
Figi liofilizowane 50g
Producent: Do Schrupania
Figi liofilizowane Figi liofilizowane zachowują intensywny i słodki smak fig w bardziej skoncentrowanej formie. Proces liofilizacji pozwala na zatrzymanie charakterystycznego aromatu fig, a jednocześnie sprawia, że stają się lekkie i chrupiące. To doskonała przekąska dla osób, które cenią naturalną słodycz owoców fig w nowej, wygodnej formie chrupiących i pysznych plastrów. Nasze figi liofilizowane plastry, to owoce, które zostały odwodnione poprzez proces liofilizacji, czyli zamrożenie owoców i usunięcie wody w warunkach niskiego ciśnienia bez żadnych dodatków i konserwantów. Liofilizowane figi to nie tylko słodki przysmak, ale także źródło energii - zawierają nierafinowane cukry. Figi to jedne z najzdrowszych produktów spożywczych. Nasiona i miąższ zawierają błonnik, witaminy A, B1 i B2, C, potas oraz wiele innych wartości spożywczych. Co to jest liofilizacja? Figi suszone są specjalną metodą liofilizacji, nazywaną „suszenie mrozem” Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z fig odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi truskawki są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze. Nasze figi liofilizowane pochodzą od sprawdzonych, renomowanych producentów, którzy praktykują naturalne metody upraw. Do wyprodukowania 100g liofilizowanych fig zużyto około 700g świeżych owoców! Figi liofilizowane - Korzyści: Wszystkie zalety świeżych fig Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Stosowanie: Figi liofilizowane mają wszechstronne zastosowanie: można wykorzystać je jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli, zdrową przekąskę podczas wycieczki, dekoracja do wypieków: ciast, tortów, dodatek do krem i mas tortowych.I oczywiście świetnie nadają się jako samodzielna przekąska do schrupania! Produkt dostępny również w ilościach hurtowych. Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: Figi 100%, poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Kraj pochodzenia: Maroko. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1297kJ / 310 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sklep: doschrupania.pl
Cena:
15.90
PLN
Przejdź do sklepu