photo
Żurawina leśna liofilizowana 50g
Producent: Do Schrupania
Żurawina leśna liofilizowana Żurawina leśna liofilizowana to suszone owoce, które zostały poddane procesowi liofilizacji, co pomaga zachować ich naturalny smak i zachować wszystkie składniki odżywcze! Jest to popularny i zdrowy dodatek do sałatek, musli czy deserów. Żurawina leśna liofilizowana ma intensywny, lekko kwaśny smak, charakterystyczny dla tego owocu. Nasza żurawina to całe i naturalne owoce bez dodatków konserwantów. Proces liofilizacji pomaga zachować intensywny aromat, naturalną słodycz i piękny kolor świeżej żurawiny  z pyszną chrupiącą teksturą. Żurawina leśna jest bogata w składniki odżywcze i ma wiele potencjalnych korzyści zdrowotnych. Jest źródłem witaminy C, witaminy A, witaminy K oraz minerałów, takich jak mangan czy potas, które wspierają ogólne zdrowie organizmu.Żurawina jest znana ze swojej zdolności do wspomagania zdrowia układu moczowego, szczególnie w zapobieganiu infekcjom pęcherza moczowego, dzięki związkom proantocyjanidynowym właściwością. Składniki zawarte  w żurawinie mogą wpływać korzystnie na poziomy cholesterolu, co przyczynia się do zdrowia serca. Co to jest liofilizacja? Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z owoców odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi truskawki są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze! Nasza liofilizowana żurawina leśna pochodzi od sprawdzonych, renomowanych producentów, którzy praktykują naturalne metody upraw. 100g liofilizowanej żurawiny leśnej to około 900g świeżych owoców! Korzyści: Wszystkie zalety świeżej żurawiny Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Stosowanie: Żurawina leśna liofilizowana  ma wszechstronne zastosowanie: można wykorzystać  je jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli, zdrową przekąskę podczas wycieczki, dekoracja do wypieków : ciast, tortów, dodatek do krem i mas tortowych .I oczywiście świetnie nadają się jako samodzielna przekąska do schrupania! Produkt dostępny również w ilościach hurtowych.  Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: owoce żurawiny leśnej 100%, poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Kraj pochodzenia: Polska. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1300 kJ / 324 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 53,0 g w tym cukry: 26,4 g Błonnik: 33 g Białko: 3,4 g Sól: 0,0 g Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sklep: doschrupania.pl
Cena: 21.50 PLN
Przejdź do sklepu