
Dynia Zwykła Soraya 2 g Legutko
Producent: Legutko
Dynia zwyczajna Soraya (Cucurbita pepo), znana również jako cukinia, to odmiana charakteryzująca się wczesnym i obfitym plonem. Jej ciemnozielone z zewnątrz, maczugowate owoce są pełne jasnokremowego miąższu, bogatego w witaminę C. Gdy osiągną ok. 18-22 cm są zazwyczaj gotowe do zbioru. Odmiana Soraya wyróżnia się odpornością na mączniaka rzekomego, nie kumuluje metali ciężkich z gleby, tworząc plony wysokiej jakości. Nasiona wysiewać pod koniec kwietnia do doniczek lub bezpośrednio do gruntu w maju, po 2-3 sztuki w jedno miejsce. Po wschodach pozostawić w punkcie jedną roślinę, resztę usunąć. Rozsadę sadzić w rozstawie 1 x 1 m, uważając na delikatne korzenie. Cukinia wymaga gleb żyznych, próchniczych, stanowiska słonecznego i zapewnienia odpowiedniej ilości wody. Plonowanie Sorayi rozpoczyna się w lipcu i trwa do września. Cukinię można zjeść po ugotowaniu, upieczeniu, zgrillowaniu, a nawet zakonserwowaniu czy kiszeniu. Jej zastosowanie jest niezwykle wszechstronne – sprawdzi się jako składnik leczo, zapiekanek, sałatek czy do przyrządzenia smażonych placków. Kolor: zielony Stanowisko: słoneczne Sezonowość: roślina jednoroczna Wysiew do doniczek: kwiecień-maj Wysiew do gruntu: maj Sadzenie na miejsce stałe: maj Głębokość siewu: 2-3 cm Odstęp między roślinami: 100 cm Odstęp między rzędami: 100 cm Zbiory: lipiec-wrzesień Opakowanie: 2 g Sprawdź inne produkty[product id="1106,3115,1103,3090,814,3047,510,3044"]
Sklep: www.dziendobryogrod.pl
Cena:
4.99
PLN
Przejdź do sklepu