
Bazylia liść 50g
Producent:
Bazylia liść, przyprawa jednoskładnikowa, niezbędna w kuchni o wyjątkowym aromacie. Bazylia to zioło, którego nie da się zastąpić innym, ze względu na niepowtarzalny smak i aromat jaki dzięki niej uzyskuje potrawa. Nazwa pochodzi od słowa "basileus", królowa greckich przypraw. Bazylia liść, jej zastosowanie. Bazylia liść do idealny dodatek do wielu dań nie tylko mięsnych, makaronowych a także do deserów, czy sałatek. Dobrze sprawdzi się w połączeniu z czosnkiem, zachwyci jednocześnie zapachem. Znana jest także w połączeniu z warzywami, m.in pomidorami, cukinią, szałwią, tymiankiem i wieloma innymi przyprawami. Bazylia liść, podobnie jak mięta, może być wykorzystywana w formie dodatku do napoji orzeźwiających w ciepłe dni. Zastosowanie bazylii jest ogromne, z pewnością doskonale wiedzą o tym jej miłośnicy. Bazylię liść, aby uzyskać długotrwały smak i aromat należy przechowywać w szklanym pojemniku, w suchym i zaciemnionym miejscu. W naszej ofercie posiadamy również bazylię w postaci mielonej. Wystarczy, że klikniesz TUTAJ, oraz mieszanki z dodatkiem pomidora i czosnku TUTAJ. Bazylia liść, nie tylko w kuchni. Bazylia liść korzystanie wpływa na trawienie stymulując produkcję soku żołądkowego. Zapobiega wzdęciom i niestrawności. Korzystnie wpływa również na samopoczucie, łagodząc stres. W zwiększonych ilościach może działać oczyszczająco. Przygotuj delikatne i smaczne tagiatelle z bazylią i cukinią. Potrzebujemy do tego: - makaron tagiatelle 500g - 1 duża cukinia - 15g naszej bazylii - odrobinę oliwy, najlepiej z oliwek - 20 dag startego żółtego sera - sół, pieprz dla smaku Zaczynamy od ugotowania makaronu i odcedzenia. W między czasie obieramy i kroimy cukinię, następnie lekko smażymy na rozgrzanej patelni, z dodatkiem oliwy. Tak przygotowaną i doprawioną cukinię posypujemy aromatyczną bazylią liść. Na koniec dodajemy żółty ser i gotowe. Data ważności:Minimum 6 miesięcy.Kraj pochodzenia:Egipt
Sklep: zdrowszezycie.pl
Cena:
2.88
PLN
Przejdź do sklepu