
Goji jagody 100g
Producent:
GOJI JAGODY - CZERWONE DIAMENTY, KTÓRE ZALICZAMY DO GRONA SUPERFOODS Jagody goji ? Czym są ? Czy każdemu z nas ten superfoods jest znany ? Zatem jagodami goji nazywa się suszone owoce kolcowoju chińskiego bądź pospolitego. Roślina ta wywodzi się z rodziny psiankowatych Solanaceae. Miejscem pochodzenia owocu goji są kraje azjatyckie o umiarkowanym klimacie. Są to m.in Chiny, Japonia, Korea, Tajwan, Mongolia. W Azji jagody goji są bardzo powszechną rośliną, jednak pola uprawne tego owocu można także znaleźć w Australii czy Ameryce Północnej. Wartości i szerokie działanie, które wpływa korzystnie na nasz organizm znane było już w medycynie chińskiej od ponad dwóch tysięcy lat. Warto zaznajomić się z właściwościami jagody goji, gdyż są godne uwagi. Goji jagody - poznaj właściwości: - bogactwo przeciwutleniaczy - wzmacnia odporność organizmu - bogactwo składników mineralnych: cynk, żelazo, wapń, miedź, fosfor, selen - polecane w czasie przeziębienia i grypy - jagody goji opóźniają procesy starzenia się komórek - obniżają poziom lipidów - korzystnie wpływają na układ krwionośny - wykazują działanie, które ma wpływ na poprawę zdolności uczenia się i zapamiętywania - są przeciwwirusowe i przeciwzapalne Goji jagody - poznaj zastosowanie Do czego możemy wykorzystać jagody goji ? Czy mogą być zdrową przekąską ? Wyjaśniamy, czym są jagody goji. Są to pomarańczowoczerwone owoce o długości ok. 1-2 cm, których zbiory rozpoczynamy wczesnym latem a kończymy jesienią, gdzie kolejnym etapem jest suszenie ich w cieniu. Ich skórka staje się w ten sposób sucha i twarda, przy jednoczesnym zachowaniu miękkiego miąższu. Jagody goji bardzo często spożywane są bezpośrednio z zakupionego opakowania. Należy wspomnieć, że są słodko-cierpkie w smaku, gdzie pod kątem zarówno smaku, jak i wyglądu mogą przypominać owoce żurawiny. Wykorzystanie owoców jagody goji znajdziemy także w przetwórstwie. Jagody goji posłużą nam do przygotowania soku, wina, nalewki czy herbaty. Ich spożycie powinno nie przekraczać 12 g dziennie. Dodaj jagody goji do owsianki i musli, do ciast i wypieków, oraz do batonów i innych słodkich dodatków. Jak przechowywać jagody goji ? Należy przechowywać w suchym miejscu, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Ważne jest aby dobrze przechowywać produkty. Prawidłowo zabezpieczone i przechowywane na dłużej mogą zachwycać nas swoimi właściwościami. Kraj pochodzenia: Chiny Skład towaru: 100% jagody goji Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna 1438kJ/351kcal Tłuszcz 3,8gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0g Węglowodany 62gw tym cukry 53g Białko 12g
Sklep: zdrowszezycie.pl
Cena:
8.36
PLN
Przejdź do sklepu