
Kakao ziarno całe surowe 100g
Producent:
KAKAO ZIARNO CAŁE SUROWE - SKŁADNIK WYPIEKÓW, CIEMNEGO BISZKOPTU O BOGATYCH WARTOŚCIACH Skąd się bierze kakao ? Oczywiście z drzewa, które nazywa się kakaowcem. Drzewo kakaowe, czyli kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest drzewem, które rośnie w klimacie równikowym. Jest ono nie za dużych rozmiarów, zimozielone i posiada charakterystyczne podłużne owoce o długości, co ciekawe nawet do 20 cm. To właśnie owoce kakaowca, które przejdą odpowiednią obróbkę dostarczają produktów takich jak kakao, czy masło kakaowe itp. Zakłada się, że kakaowiec pochodzi z Ameryki Południowej lub Środkowej, ale obecnie największe plantacje znajdują się mimo tego w Afryce. Poniżej przeczytasz o zastosowaniu i właściwościach tego produktu. Kakao - poznaj właściwości: - kakao zawiera żelazo, wapń, magnez, fosfor, cynk, potas. - kakao jest źródłem witaminy A, E, C oraz witamin z grupy B. - jest przeciwutleniaczem, dzięki czemu chroni organizm przed wolnymi rodnikami - kakao w swoim składzie zawiera również polifenole, które mają działanie przeciwzakrzepowe, co obniżają ciśnienie krwi w organizmie - kakao wykazuje pozytywne działanie na pamięć i koncentrację - kakao zawiera wartości ważne dla siły i zdrowia naszego organizmu - kakao działa pobudzająco Kakao ziarno w postaci surowej - poznaj zastosowanie Ziarna kakaowca używa się przede wszystkim w kuchni, głównie do wypieków ciast, bądź stosując go w formie dodatków do wielu innych słodkości. Z kakao korzystają nie tylko smakosze kulinarni, ale również każdy z nas. Z pewnością jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchennej szafce. Wbrew pozorom kakao, choć, by się nie wydawało, to jest idealnym składnikiem do dań mięsnych, zwłaszcza tych pieczonych. Nadaje sosom niepowtarzalnego smaku i aromatu z nutą delikatnej goryczki. Jak przechowywać kakao w postaci surowego ziarna ? Należy przechowywać w suchym miejscu, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Ważne jest aby dobrze przechowywać produkty. Prawidłowo zabezpieczone i przechowywane na dłużej mogą zachwycać nas swoimi właściwościami. Kraj pochodzenia: Wenezuela Skład towaru: 100% kakao ziarno surowe Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna 626kcal Tłuszcz 51gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 30g Węglowodany 29,4gw tym cukry 15g Białko 12,4g Sól 0,1g W ofercie posiadamy również kakao ziarno kruszone , niskotłuszczowe oraz alkalizowane 20-22%
Sklep: zdrowszezycie.pl
Cena:
5.90
PLN
Przejdź do sklepu