
Migdały w płatkach 50g
Producent:
MIGDAŁY W PŁATKACH - DODATEK, ELEMENT DEKORACYJNY W CUKIERNICTWIE Migdały, co o nich wiesz ? Są słodką przekąską, po którą mimo to sięgamy będąc na diecie. Chcąc przejść na zdrowy tryb życia, dbać o swoją sylwetkę i gubić zbędne kilogramy, takie smakołyki jak czekoladki, ciastka i inne słodkości niestety muszą iść w odstawkę. Słodycze dostarczają nam pustych kalorii. Jednak na całe szczęście istnieją tego zamienniki. Do jednych z nich zaliczamy pyszne migdały, które mogą posłużyć za zdrowe uzupełnienie, oraz urozmaicenie diety.Migdałowiec - jak nazwa wskazuje to drzewo, na którym rosną migdały. Migdałowiec zaliczany jest do grona drzew bardzo wysokich. Osiąga wysokości nawet do 10 m. Pochodzi z krajów Azjatyckich, zaś jego uprawa sięga Maroko, Wyspy Kanaryjskie, Cypr a nawet Europę. Właśnie ze względu na właściwości odżywcze migdałowca, jego uprawa stała się tak popularna. Dziś migdałowiec jest bardzo mocno doceniany nie tylko pod kątem kulinarnym, ale także w dziedzinach takich jak medycyna, czy kosmetologia. Migdały w płatkach - poznaj właściwości: - migdały zawierają witaminy z grupy B, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego - wzmacniają układ odpornościowy - ma korzystny wpływ na wątrobę - bogate w witaminy A i E, które dbają o kondycję skóry - wprowadzając migdały do diety dbamy o prawidłowy poziom ciśnienia krwi - polecane dla osób uczących się, pracujących umysłowo - migdały zawierają właściwości, które niwelują uczucie mdłości Migdały w płatkach - poznaj zastosowanie Migdały w płatkach są bardzo popularne nie tylko jako zdrowa przekąska. Swoje zastosowanie znajdują zarówno w kuchni, w medycynie, jak i w kosmetyce. Sposobów na jakie można korzystać z migdałów jest z pewnością więcej niż kilka. Jedną z naszych propozycji jest potraktowanie migdałów jako dodatku. Są idealnym dodatkiem smakowym dla drugiego śniadania. Możesz dodać ich do jogurtu, musli, zdrowej przekąski, bądź podjadać bez żadnych dodatków. Ponad to migdały w płatkach są elementem wypieków - domowych ciast, ciasteczek, babeczek, deserów. Możesz przyozdobić nimi nie tylko deser lodowy, ale i każde danie. Chcąc wydobyć z nich dogłębny smak warto uprażyć płatki migdałów na suchej patelni. Smacznego ! :) Jak przechowywać migdały w płatkach ? Należy przechowywać w suchym miejscu, ograniczając tym samym dostęp do światła i wilgoci. Ważne jest aby dobrze przechowywać produkty. Prawidłowo zabezpieczone i przechowywane na dłużej mogą zachwycać nas swoimi właściwościami. Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone Ameryki Skład towaru: 100% migdały w płatkach Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna 587kcal Tłuszcz 49gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7g Węglowodany 9,5g Białko 21g Błonnik 12g Sól poniżej 0,01g W ofercie posiadamy migdały całe
Sklep: zdrowszezycie.pl
Cena:
4.65
4.41
PLN
Przejdź do sklepu