photo
Patelnia do smażenia Black Steel - stal węglowa - 20 cm / BK
Producent: BK
Patelnia 20 cm na wszystkie źródła ciepła - im więcej z niej korzystasz tym lepiej się sprawuje Patelnia wykonana w 100% ze stali węglowej, jest lekka i trwała, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że zyskuje warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata. Patelnia bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia, np. delikatne omlety, ryby lub steki. Można ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a dzięki rączce wykonanej z żeliwa również w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grubość dna wynosi aż 2 mm. Metalowa rączka nagrzewa się mocno więc należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem. Powierzchnia patelni jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych. UWAGA: Do dokładnego umycia patelni wystarczy ciepła woda. Po umyciu patelnię należy przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia. Do mycia można też używać delikatnych detergentów, wtedy jednak po wyschnięciu patelnię należy delikatnie natłuścić olejem roślinnym, aby zabezpieczyć ją przed korozją. Co jeśli zbyt mocno umyjemy patelnię ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować.   Instrukcja obsługi (PDF - 53 KB)  
Sklep: bakeshop.pl
Cena: 185.00 PLN
Przejdź do sklepu