
Wiśnie liofilizowane połówki 50g
Producent: Do Schrupania
Wiśnie liofilizowane połówki Wiśnie liofilizowane połówki (pozbawione pestek) zachowują intensywny smak świeżej wiśni, co sprawia, że są aromatyczne i pełne owocowego charakteru. Proces liofilizacji pomaga w utrzymaniu naturalnego smaku owoców, a jednocześnie nadaje im lekką i chrupiącą konsystencję. Ich smak może być bardziej skoncentrowany niż w przypadku świeżych wiśni, co sprawia, że są atrakcyjną przekąską dla miłośników intensywnego owocowego smaku. Nasze wiśnie są bez pestek . To 100%naturalne owoce, bez wzmacniaczy smaku i konserwantów. Wiśnia jest bogatym źródłem flawonoidów, wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwbólowe. Są bogate w witaminę C. Zawierają również, witaminę A, E, K, B6 i PP, kwas foliowy oraz dużo soli mineralnych, takich jak cynk, fosfor, magnez, potas, sód, wapń i żelazo. Wiśnie to również cenne źródło kwasów organicznych (m.in., jabłkowego i cytrynowego) i pektyn, które mają właściwości wiążące toksyny, dzięki czemu organizm łatwiej może je usuwać. Co to jest liofilizacja? Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z moreli odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi truskawki są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze. Nasze wiśnie liofilizowane pochodzą od sprawdzonych, renomowanych producentów, którzy praktykują naturalne metody upraw. 100g liofilizowanych wiśni to około 600g świeżych owoców! Korzyści: Wszystkie zalety świeżych wiśni Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Wiśnie liofilizowane - zastosowanie, do czego i w jaki sposób używać ? Wiśnie liofilizowane połówki mają wszechstronne zastosowanie: można wykorzystać je jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli, zdrową przekąskę podczas wycieczki, dekoracja do wypieków: ciast, tortów, dodatek do krem i mas tortowych. I oczywiście świetnie nadają się jako samodzielna przekąska do schrupania! Produkt dostępny również w ilościach hurtowych. Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: Owoce wiśni (100%), poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Kraj pochodzenia: Polska. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1356kJ / 324 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,48 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 61 g Błonnik: 8,5 g Białko: 5,8 g Sól: Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wilgotność powietrza nie powinna przekraczać 70 procent.
Sklep: doschrupania.pl
Cena:
14.50
PLN
Przejdź do sklepu