photo
Śliwki węgierki liofilizowane 50g
Producent: Do Schrupania
Śliwki węgierki liofilizowane Śliwki węgierki liofilizowane mają intensywny smak, a ich konsystencja jest delikatniejsza niż w przypadku tradycyjnie suszonych śliwek. Liofilizowane śliwki węgierki to suszone owoce, które zostały poddane procesowi liofilizacji, czyli odwodnieniu przy niskich temperaturach. Ten proces pomaga zachować większość składników odżywczych, smaku i aromatu owoców.  Śliwki są bogatym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz witaminy A, C, E i K, potasu, wapnia, żelaza, fosforu, manganu, cynku, miedzi i antyoksydantów. Dzięki temu mają korzystny wpływ na poprawę pamięci, zwiększają odporność organizmu, regulują pracę układu pokarmowego, usprawniają perystaltyka jelit, a także wpływają pozytywnie na nasze samopoczucie, jak i na kondycję skóry – polecane są zwłaszcza na problemy z pękającymi naczynkami. Śliwki węgierki liofilizowane – mimo ich kaloryczności – śmiało mogą sięgać osoby odchudzające się, bowiem spowalniają one wchłanianie cukru i cholesterolu oraz przyspieszają metabolizm. Co to jest liofilizacja? Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z moreli odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi śliwki węgierki liofilizowane są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze. Nasze liofilizowane śliwki węgierki pochodzą od sprawdzonych, renomowanych producentów, którzy praktykują naturalne metody upraw. 100g liofilizowanych śliwek węgierek to około 750g świeżych owoców! Korzyści: Wszystkie zalety świeżych śliwek węgierek Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Stosowanie: Liofilizowane śliwki węgierki  mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można używać jako dodatek wzbogacający śniadania, desery, ciasta, jogurty. Wykorzystuje się je do przygotowywania dżemów, marmolad, kompotów i innych przetworów. Dodawane są do sałatek, zwłaszcza tych, które łączą smaki słodkiego owocu z innymi składnikami. Produkt dostępny również w ilościach hurtowych. Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: Śliwki węgierki 100%, poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Kraj pochodzenia: Polska. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1507kJ / 360 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 73 g Błonnik: 7,1 g Białko: 5,1 g Sól: 0,01 g Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sklep: doschrupania.pl
Cena: 18.90 PLN
Przejdź do sklepu