photo
Rokitnik liofilizowany 50g
Producent: Do Schrupania
Rokitnik liofilizowany Rokitnik liofilizowany zwany jest syberyjskim złotem, ze względu na swoje niezwykłe właściwości oraz intensywny, kwaśny smak, który może być opisany jako mieszanka cytrynowo-pomarańczowa z nutą słodkawą. Smak rokitnika jest charakterystyczny i różni się od wielu innych owoców, co sprawia, że rokitnik jest używany do przygotowywania soków, dżemów i innych produktów spożywczych. Owoce rokitnika to witaminowa bomba! Są bogate w witaminę C, beta-karoten, witaminę E, rzadko spotykane w przyrodzie kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 oraz minerały. Rokitnik od wieków używany był w medycynie, ponieważ wskazuje działania przeciwbólowe i wzmacniające, przy dolegliwościach żołądkowych, chorobach reumatycznych. Co to jest liofilizacja? Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z moreli odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi owoce rokitnika liofilizowanego są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze. Nasze liofilizowane owoce rokitnika  pochodzą od sprawdzonych, renomowanych producentów, którzy praktykują naturalne metody upraw. 100g liofilizowanych owoców rokitnika to około 650g świeżych owoców! Korzyści: Wszystkie zalety świeżych owoców rokitnika Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Stosowanie: Rokitnik liofilizowany można używać jako dodatek wzbogacający śniadania, desery, ciasta, jogurty i napoje (napary, dodatek do herbaty). Liofilizowane owoce rokitnika  mogą być stosowane  również jako składnik naturalnych maseczek wygładzających skórę. Produkt dostępny również w ilościach hurtowych . Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: Owoce rokitnika 100%, poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Kraj pochodzenia: Chiny. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2189kJ / 523 kcal Tłuszcz: 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g Węglowodany: 36 g w tym cukry: 36 g Błonnik: 35 g Białko: 4 g Sól: Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sklep: doschrupania.pl
Cena: 19.00 PLN
Przejdź do sklepu