photo
Zakiszacz-kiszonki-Farma-Sil-100g
Producent: FARMA
Zakiszacz kiszonki Farma Sil 100 g Numer części953001FAEAN8716106852932JednostkaSztukaInformacje techniczne - Zakiszacz mikrobiologiczny Farma Sil jest dodatkiem do zakiszania pasz objętościowych takich jak trawy, koniczyna, zboża (GPS) i kukurydza. Dzięki wysokiej zawartości bakterii kwasu mlekowego znacznie poprawia wartość paszową sporządzanych kiszonek. Stosowanie zakiszacza Farma Sil umożliwia: ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - ograniczenie strat w początkowej fazie zakiszania, szybkie obniżenie pH kiszonki, zwiększenie stabilności kiszonki, hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce, zwiększenie smakowitości kiszonk, wzrost pobrania - zwiększoną wartość pokarmową kiszonki, wzrost wydajności bydła mlecznego, ograniczenie wtórnej fermentacji po otwarciu pryzmy lub balotu. - Dodatkowe zalety: preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn, nie powoduje korozji maszyn, łatwy w stosowaniu, wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania. - 1 g zakiszacza Farma Sil zawiera 1 x 10 10 CFU bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum DSMZ 16627, Pediococcus acidilactici NCIMB 300005, Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 - szczep wytwarzający enzymy. - Dawkowanie preparatu: 100 g na 10 ton zakiszanej masy. Przygotowanie i stosowanie roztworu: 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody i polewać równomiernie warstwy w silosie podczas napełniania lub stosując aplikator podczas zbioru. Przygotowany roztwór należy zużyć w ciągu 12 godzin.Zawartość0.1 kgKształtPreparat sypki
Sklep: farmtom.pl
Cena: 45.00 PLN
Przejdź do sklepu