
Banany liofilizowane 50g
Producent: Do Schrupania
Banany liofilizowane Banany liofilizowane zachowują intensywny smak świeżych owoców, choć w bardziej skoncentrowanej formie. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać naturalną słodycz owocu, a chrupkość sprawia, że są one interesującą alternatywą dla tradycyjnych suszonych bananów. To doskonała przekąska dla miłośników bananowego smaku w nowej, lekkiej konsystencji. Nasza banany liofilizowane są bez żadnych dodatków i konserwantów! Banany liofilizowane zawierają wszystkie najważniejsze witaminy - A, C, E, K oraz witaminy z grupy B. Mają dużo błonnika oraz składników mineralnych - magnezu, fosforu i wapnia oraz potasu. 100g liofilizowanych bananów to około 600g świeżych bananów! Co to jest liofilizacja? Banany suszone są specjalną metodą liofilizacji, nazywaną „suszenie mrozem” Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych i naturalnego smaku owoców. Liofilizacja polega na zamrożeniu świeżych owoców, a następnie usunięciu wody przez sublimację, czyli przemianę lodu bezpośrednio w postać gazową. Proces ten zachodzi w warunkach próżniowych, co powoduje, że woda z bananów odparowuje bez powstawania dużych kryształów lodu. Dzięki temu procesowi banany są lekkie, chrupiące i zachowują wszystkie składniki odżywcze. Nasze liofilizowane banany pochodzą od sprawdzonych, renomowanych producentów. Banany Liofilizowane - Korzyści: Wszystkie zalety świeżych bananów Pełen witamin i minerałów Dłuższy okres przydatności do spożycia niż świeże owoce Łatwe do nawodnienia i wykorzystania w przepisach Przepysznie i i niesamowicie wyrazisty smak Banany liofilizowane - zastosowanie: Liofilizowane banany mają szerokie zastosowanie: można wykorzystać je jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli, zdrową przekąskę podczas wycieczki, dekoracja do wypieków: ciast, tortów. I oczywiście, świetnie nadają się jako samodzielna przekąska do schrupania! Produkt dostępny również w ilościach hurtowych. Zapraszamy do współpracy firmy - cukiernie, piekarnie, restauracje. Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania Skład: Banany 100%, poddane procesowi liofilizacji, bez użycia mikrofal. Pochodzenie: Polska. Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1543kJ / 364 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 82 g w tym cukry: 60,7 g Błonnik: 5,7 g Białko: 4,7 g Sól: Informacje o alergenach: Na terenie zakładu pakowane są również inne bakalie, sezam, produkty zawierające gluten, dwutlenek siarki. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w zupełności wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sklep: doschrupania.pl
Cena:
11.00
PLN
Przejdź do sklepu