Mexico Finca Don Rafa – kawa, która oczaruje Cię już od pierwszego łyku! Dzięki zastosowaniu odmiany Geisha, wyróżnia się tle innych swoją wyjątkową jakością i aromatem. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Noble Coffee Mexico Finca Don Rafa.
- Opis towaru
- Cechy towaru
- Dodatkowe informacje
- Opinie ( 0 )
Charakterystyka Kawy ziarnistej Java Rwanda Kinini ESPRESSO 250g - NIEDOSTĘPNY






KAWA ZIARNISTA Java Rwanda Kinini ESPRESSO 250g
Java Rwanda Kinini to jasno palona arabika jakości Speciality z Rwandy przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Tworzą ją ziarna odmian Bourbon, BM139, BM71 i Jackson, które rosną na wysokości 2000 m n.p.m w regionie Rusiga. Kawa została poddana obróbce metodą washed.
SMAK - przyjemnie słodki
Java Rwanda Kinini charakteryzuje się czystością smaku, wyrazistością i wysublimowanymi nutami sensorycznymi. Znajdziemy w naparze subtelny aromat lawendy i słodycz melasy doprawione miodowym posmakiem herbaty rooibos. Przyjemnie wybija się także rześki grejpfrut nadający całości niepowtarzalnego charakteru.
Proponowane sposoby przygotowania
Kawy ziarnistej Java Rwanda Kinini ESPRESSO 250g - NIEDOSTĘPNY
Ekspres automatyczny Aromatyczna kawa, która doskonale sprawdzi się do parzenia w ekspresie automatycznym.
Ekspres kolbowy Jest to kawa, która zdumiewająco dobrze sprawdzi się po przygotowaniu w ekspresie kolbowym.

Kawiarka Kawa przygotowana we włoskim czajniczku Moka daje oszałamiający efekt, który na długo zapada w pamięci.
Sposób tradycyjny Parzysz w domu kawę metodą tradycyjną? Świetny wybór. Ta kawa z pewnością Cię nie zawiedzie.
IDEALNA DO ESPRESSO
Kawa ziarnista Java Rwanda Kinini to wysokiej jakości arabika, która najlepiej sprawdzi się do przygotowania jako espresso z ekspresu ciśnieniowego, ale zachwyci również fanów kaw mlecznych.
Kawa sprawdzi się również w przygotowaniu innych specjałów kawowych
Potrzebujesz pomocy?
Nasi kawowi specjaliści pomogą Ci w odpowiednim doborze kawy,
a obsługa klienta kompleksowo zrealizuje Twoje zamówienie w sklepie.
Koszt połączenia wg. stawki operatora
Palarnia kawy Produkcja zakończona
Producent: | Produkcja zakończona |
ID towaru: | 13676 |
Skład : |
100% Arabika
|
Stopień palenia : |
Średni
|
Zawartość kofeiny : |
Niska
|
Rodzaj : |
Kawa ziarnista
|
Palarnia : |
Polska
|
Przeznaczenie : |
Do domu
Do ekspresu automatycznego
Do ekspresu kolbowego
Do kawiarki
|
Opakowanie : |
250g
|
Sposób przygotowania : |
Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Tradycyjny
|
Crema : |
Trwała
|
Wyczuwalne smaki : |
Lawenda
Czerwony grejpfrut
Melasa
Rooibos
|
Intensywność smaku : |
Średnia
|
Gorycz : |
Delikatna
|
Kwasowość : |
Średnia
|
Słodycz : |
Mocna
|
Pochodzenie ziaren : |
Rwanda
|
Blend czy Single : |
Single / Jednorodne
|
Polecana do : |
Espresso
Kawa czarna
Cappuccino
Latte
|
Odkrywaj świat kawy świadomie
Porady doświadczonych ekspertów stworzone specjalnie dla Ciebie!
Wybierając kawę Salvatti, nie tylko delektujesz się wyjątkowym smakiem, ale również wspierasz szczytne cele. Dzisiaj w cyklu Poznaj swoją palarnię kawy zapraszamy na rozmowę z Moniką Mostowską, wiceprezes Fundacji Salvatti.pl.
Nie zawsze połączenie dwóch dobrych składników będzie smaczne. Ziarna kawy to dopiero początek zabawy, a jaki będzie jej finał? Dowiedz się, jak duży wpływ na smak kawy ma jakość wody.